99368930
Дім і сімʼя

Кращі товстостінні сорти солодкого перцю для вашого городу

Запах смажених перців на бабусиній кухні – один з найяскравіших спогадів мого дитинства. Товсті, соковиті стінки, з яких аж капає сік при нарізанні. Такі перці – справжній скарб для господині. Сьогодні ми розповімо про найкращі товстостінні сорти та як їх виростити на своєму городі.

Що таке товстостінні сорти

Товстостінний перець має стінки від 6 міліметрів. Такі плоди важать від 150 до 400 грамів. Вони солодкі, соковиті і чудово підходять для всіх видів заготовок.

На зрізі ви побачите блискучу, пружну м’якоть. Якщо натиснути пальцем – вона не прогинається, а пружинить. Це ознака справжнього товстостінного перцю.

A Photo Of Thick Walled Varieties Of Swe Utr7dahatgszmtqealppuw 72jrcigrr0q1gov82s4frqПопулярні товстостінні сорти

  1. “Богатир”:
    • Стінки 8-10 мм
    • Вага 200-250 г
    • Колір – від зеленого до червоного
    • Стійкий до посухи
    • Дозріває за 120-130 днів
    • Зберігається до 3 місяців
  2. “Жовтий дзвін”:
    • Стінки 7-9 мм
    • Вага 180-220 г
    • Яскраво-жовтий колір
    • Добре зберігається
    • Врожайність з куща 2-3 кг
    • Стійкий до хвороб
  3. “Червоний велетень”:
    • Стінки 9-12 мм
    • Вага 300-350 г
    • Насичений червоний колір
    • Солодкий смак
    • Ідеальний для фарширування
    • Високі товарні якості
  4. “Білозірка”:
    • Стінки 7-8 мм
    • Вага 150-200 г
    • Біло-кремовий колір
    • Ранній сорт
    • Компактний кущ
    • Стійкий до перепадів температури
  5. “Оранжевий бик”:
    • Стінки 8-10 мм
    • Вага 250-300 г
    • Яскраво-оранжевий колір
    • Високий вміст вітаміну С
    • Відмінний смак
    • Добре транспортується

Як виростити товстостінний перець

Підготовка ґрунту

  • Додайте перегній восени
  • Внесіть попіл навесні
  • Замульчуйте грядку соломою
  • Перекопайте на глибину 25-30 см
  • Вирівняйте поверхню граблями
  • Зробіть грядку на сонячному місці

Догляд за розсадою

  1. Посів:
    • Сійте насіння в лютому-березні
    • Використовуйте свіжий ґрунт
    • Підтримуйте тепло (+25°С)
    • Накрийте плівкою до сходів
    • Поливайте через піддон
    • Провітрюйте щодня
  2. Розсада:
    • Забезпечте світло 12-14 годин
    • Поливайте теплою водою
    • Підживлюйте раз на тиждень
    • Пікіруйте у віці 20 днів
    • Загартовуйте перед висадкою
    • Обприскуйте від шкідників

Висадка у відкритий ґрунт

  • Висаджуйте після 15 травня
  • Відстань між рослинами 40-50 см
  • Полийте теплою водою
  • Зробіть лунки глибиною 15 см
  • Додайте компост у кожну лунку
  • Замульчуйте після посадки

Догляд протягом сезону

  1. Полив:
    • Регулярний полив раз на 3-4 дні
    • Тепла вода
    • Полив під корінь
    • Уникнення застою води
  2. Підживлення:
    • Перше – через 2 тижні після висадки
    • Друге – під час цвітіння
    • Третє – під час формування плодів
    • Використання органічних добрив
  3. Формування куща:
    • Видалення пасинків
    • Підв’язування до опори
    • Прищипування верхівки
    • Видалення хворих листків

Переваги товстостінних сортів

  • Високий врожай з куща
  • Зручні для фарширування
  • Добре зберігаються взимку
  • Підходять для всіх заготовок
  • Солодкий смак без гіркоти
  • Висока товарна якість
  • Стійкість до транспортування
  • Багаті на вітаміни
  • Універсальне використання
  • Відмінний товарний вигляд

Способи використання

  1. Свіжі салати
  2. Фарширування
  3. Консервування
  4. Заморожування
  5. Сушіння
  6. Приготування лечо
  7. Маринування
  8. Запікання
  9. Соління
  10. Приготування соусів

A Photo Of Thick Walled Varieties Of Swe Wk Rzdwrsf6j7kl2pdy5zg 72jrcigrr0q1gov82s4frqВисновок

Товстостінні перці – справжня знахідка для городника. З них виходять найкращі консервації, вони чудові в салатах і для фарширування. Їх вирощування потребує уваги, але результат того вартий.

Спробуйте виростити хоча б один з цих сортів, і ви не пошкодуєте. А восени ваша комора поповниться банками з соковитими перцями, які нагадають про літо навіть узимку.

Головне – дотримуватися основних правил догляду, і ваш город подарує вам щедрий врожай смачних та корисних перців, якими ви зможете пишатися.

Photo of Олена Ковальчук

Олена Ковальчук

Пишу про все, що надихає та змушує задуматися. Маю журналістську освіту та багато років досвіду у створенні пізнавальних матеріалів. Захоплююсь наукою, культурою та історіями успіху. Шукаю цікаве в усьому, аби ділитися знаннями, які допомагають відкривати нові горизонти, бачити красу світу та отримувати корисні поради для життя.

Related Articles

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button