99368930
Техно

Інструктаж з використання подової печі: що потрібно знати працівникам пекарні

Для великої пекарні потрібне обладнання, яке зможе швидко та якісно виготовляти продукцію, не потребує постійного контролю з боку персоналу та значних енерговитрат. Подові печі як найкраще підходять для підприємств із суттєвими обсягами виробництва, але лише в тому випадку, коли персонал вміє ними правильно користуватися. Проведення інструктажу є запорукою тривалої та безпроблемної експлуатації. Хто його проводить і про що так розповідають? Відповіді дізнаєтеся зовсім скоро.

Чому для пекарні обирають саме подові печі?

Плануючи виготовляти велику кількість хліба в безперервному режимі, підприємці зацікавлені в обладнанні, яке здатне витримати регулярні інтенсивні навантаження. Якщо обрати техніку з недостатньою продуктивністю чи функціоналом, то можна зіштовхнутися з невиконанням строків поставок, що погано для репутації та може призвести до необхідності виплати компенсації замовнику.

AD_4nXdJWSd_g_WHBYwj20eROjEF-aQ43jZJhy4DJealCrUddpcUH78L9v02BzEqut0m9rlffsE7qlT8oZEdeasmrXzaCGuE6abglYShvosrUswNEkWygetmpkJxfzq1EnFPhCgrRL8u3ITwFDVRPmKCmw?key=fsrhyn4ts0IYYlkHnAp0-g

Сучасні подові хлібопекарні печі від Porlanmaz адаптовані до тривалої роботи та мають безліч переваг в порівнянні з іншими різновидами. Наприклад, в них можна змінювати кількість ярусів, а також встановлювати температурні режими окремо для кожного з них. Серед інших особливостей:

  • можливість застосування всіляких гастрономічних ємностей для створення кулінарних шедеврів;
  • різноманіття випічки, яку можна робити завдяки кам’яному поду;
  • досягнення високого рівня автоматизації, що дозволяє зменшити витрати часу та праці на виконання окремих процесів;
  • інтегрований конвеєр, що спрощує завантаження;
  • наявність різних модифікацій, серед яких є можливість обрати найбільш вдалу з урахуванням особливостей конкретної пекарні.

Як відбувається навчання персоналу: організація процесу та важливі нюанси

Приємним моментом для підприємців, які обирають співпрацю з виробником через офіційного представника, є можливість отримання додаткових послуг, серед яких проведення інструктажу. Ніхто краще не знає тонкощі роботи хлібопекарної подової печі, ніж ті, хто займається продажем професійного обладнання. Навчання потрібно завжди, навіть якщо співробітники досвідчені – це зумовлюється постійними оновленнями функціоналу та правил безпеки. Якщо працівник усвідомлено його ігнорує, то варто задуматися, чи вартий він працювати на вашому виробництві, адже правильна експлуатація безпосередньо впливає на якість хліба і випічки та увесь процес виробництва.

AD_4nXdhdHYzz3joYKBZrHzVz8nW9TQSDsf7PF8grSIFArhZXq0gyND40ePlZ48WnH3WO_OsYBGWmVlo4riYfwxJcHLYUSwJKjFtNj6hwwnzaVyD9ZmryMmekJ8V80LVWqCaGZctd3hdRzM_J9THNdYJkYo?key=fsrhyn4ts0IYYlkHnAp0-g

Колектив потрібно завчасно попередити про інструктаж та створити умови для його проведення, зокрема, зібрати всіх в приміщенні, де встановлена подова піч. Під час навчання обговорюються наступні теми:

  • підготовка печі до використання;
  • розігрівання до потрібної температури;
  • правильне закладання тіста;
  • підключення додаткових режимів;
  • коригування налаштувань;
  • обов’язки робітників під час випікання виробів;
  • завершення роботи;
  • діючі правила безпеки.

Після проходження інструктажу кожен працівник ставить підпис у відомості – без цього його не можуть допустити до процесів, які передбачають використання подової хлібопекарської печі.

Photo of Олена Ковальчук

Олена Ковальчук

Пишу про все, що надихає та змушує задуматися. Маю журналістську освіту та багато років досвіду у створенні пізнавальних матеріалів. Захоплююсь наукою, культурою та історіями успіху. Шукаю цікаве в усьому, аби ділитися знаннями, які допомагають відкривати нові горизонти, бачити красу світу та отримувати корисні поради для життя.

Related Articles

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button